De historie van onze Schoenen en Sportwinkel Dwars

 

Rond 1890 begint dhr. Kamphuis een schoenmakerij op de Julianastraat 19 te Dalfsen. Zijn dochter Hendrikje Kamphuis trouwde in 1924 met Aalt Dwars d

ie toen knecht was in deze schoenmakerij. In 1929 werd Jan CornelisDwars geboren op de Julianastraat 19 als 1ste zoon. Na het vak van zijn vader geleerd te hebben vertrok hij in 1950 naar Heino om daar een schoenreparatiebedrijf te beginnen met een beetje verkoop. In 1955 trouwde Jan met Jannetje Lena van Prooyen en samen zetten ze een goed lopende zaak op in Heino.

 

In 1964 neemt het echtpaar met in middels 2 dochters, Gerna en Alice, de schoenenzaak in Dalfsen van opa Aalt over. Na een verbouwing en opening door de burgemeester groeit de zaak voorspoedig. In 1968 wordt zoon Ard geboren.

De winkel wordt in 1978 flink uitgebreid en de familie Dwars woont niet meer achter de winkel maar op Vechtvliet. De zaak groeit en in 1993 komen dochter Alice en zoon Ard in de zaak. De firma Dwars is nu een V.O.F. Dwars (dochter Gerna heeft een modezaak in Dalfsen( www.gruttemoole.nl). De sportkant wordt flink uitgebreid. In 1997 wordt het pand van de buren erbij gekocht en appartementen op de zaak gebouwd. Dat geeft in 1998 een ruime winkel als gevolg.

 

In 2007 wordt de gehele winkel van binnen gestript en opnieuw ingericht, kortom weer helemaal van deze tijd met een wit-rode uitstraling en stoelen die heerlijk zitten.

In 2008 stappen Pa en Ma officieel uit de zaak.